Wat is een internetbank?

Een internetbank is in feite een gewone bank, maar dan eentje die louter via het internet werkt en enkel een hoofdzetel heeft.

Een internetbank biedt dus ook zoals een gewone bank met bankkantoren financiële producten en diensten aan. Internetbanken zijn nu volop een concurrent van die gewone banken, maar die laatste hebben het concept van internetbanken wel mee groot gemaakt.

Klassieke banken hebben jarenlang klanten duidelijk gemaakt dat die beter alles van thuis uit deden en zo weinig mogelijk naar kantoor kwamen. Dat was voor die banken veel gemakkelijker en een besparing qua personeel. Internetbanken hebben dat doorgetrokken en maken hun (potentiële) klanten duidelijk dat je zelf helemaal geen kantoren meer nodig hebt en dat door die kantoren te schrappen ze minder kosten hebben en dus betere voorwaarden (lees interest) kunnen bieden.

Is een internetbank veilig?

Een internetbank is in principe even veilig als een klassieke bank. Je mag als bedrijf immers niet zomaar ‘bank spelen’ en er zijn dus strenge regels om bank te worden. Vandaar dat internetbanken zichzelf evengoed moeten indekken tegen minder goede resultaten en ervoor zorgen dat de spaarcenten van klanten gedekt blijvn.

Banken hebben trouwens een rating en die zijn openbaar

Wat als ik vragen hebt?

Bij een internetbank is er dus geen loket, maar heb je een helpdesk of een contactcenter. Dat is uiteraard niet ideaal, maar heel vaak heb je dit bij banken niet nodig en ook hier gebruiken de klassieke banken meer en meer deze manieren van contact met de klanten.